News

Results: 1-1 | Total: 1 results on 1 page(s). previous next

pályázata 2021

A Janus Pannonius Díj Alapítvány
névadója, Janus Pannonius magyar költő emlékének megőrzését és a vele kezdődő nemzeti költészetünk hagyományainak ápolását szem előtt tartva zenei-irodalmi pályázatot hirdet.
Olyan pályaműveket várunk, amelyek Janus Pannonius költészetét mutatják be, népszerűsítik: a zene eszközeivel teszik hozzáférhetőbbé az új generációk számára.
A műfaj megzenésített vers, zenével kísért próza vagy szöveg és zene bármilyen ötvözése.
A zenei mondanivaló stílusát a pályázat nem köti meg, a reneszánsz zene- és hangzásvilág, a népzene, a modern könnyűzene vagy világzene bármely irányzata megjelenhet a pályaművekben. A pályaműveket, az olvasható szöveggel együtt elektronikus adathordozón, vagy más digitálisan lejátszható formában kérjük. Egy pályamű nem lehet hosszabb 10 percnél.
Pályázni lehet:
• Janus Pannonius-versek megzenésítésével;
• Janus Pannoniusról szóló saját versek, dalszövegek megzenésítésével;
• olyan zenével kísért szövegekkel, megzenésített versekkel, amelyekben központi szerepet játszik Janus Pannonius költészete, élete, gondolatai, világnézete vagy politikai hagyatéka.
A beérkezett pályaműveket négytagú nemzetközi zsűri minősíti:
• Dr. Alfonso Lombana (Janus Pannonius szakértő, fordító) /Németország/
• Szilasi Alex (zenész, zongoraművész)
• Kővári Eszter Sára (operaénekes)
• Böszörményi Zoltán (író, költő) /Monaco/
Valamennyi pályázó díszoklevelet kap, valamint alkotásával együtt bekerül a gálaműsor hivatalos műsorfüzetébe. Az első három műalkotás pénzdíjban is részesül és bemutatásra kerül a 2021. május 16-án a gödöllői kastélyban rendezendő díjkiosztó gálán. Az alapítvány kuratóriuma a zsűri által díjazott pályaművön kívül különdíjat is kioszthat.
Az alapítvány a pályaművek értékelése után, a zsűri döntésének megfelelően az első három pályaművet a következő díjazásban részesíti:
I. díj. 1.000.000 Ft
II. díj. 700.000 Ft
III. díj. 400.000 Ft.
A pályázati felhívást a Magyar Kultúra Napja lakalmából tesszük közzé.
A pályaműveknek 2021. 03. 31-én éjfélig kell beérkezniük lent megadott címre.
A kuratórium és zsűri közös eredményhirdetést tart 2021. 04. 11-én, a Költészet Napján.

2021. május 16-án 17 órai kezdettel a Gödöllői Kastélyban Janus Pannonius gálaest keretében tartjuk az ünnepélyes díjátadót, ahol a díjazott műveket is bemutatjuk.

A pályaműveket elektronikusan, lejátszható formában, a szöveget olvashatóan is jeligésen a következő címre kérjük küldeni: …………………………………………………………………………………………

Copyright PEN Club HUNGARY © 2014 · All Rights Reserved
designed by A77 Creative Studio