Bollobás Enikő
Bollobás Enikő
(Budapest) irodalomtörténész, műfordító, az Eötvös Loránd Tudományegyetem Amerikanisztika Tanszékének professzora. Több könyvet írt az amerikai irodalomról.
Tomaso Kemény
Tomaso Kemény
(Milánó) magyar születésű, Olaszországban élő költő, műfordító. Verseit olaszul írja, a mitomodernizmus néven ismert irodalmi irányzat egyik megalapítója és vezetője. Byron és József Attila műveinek olaszra fordítója. A paviai egyetem angol irodalom tanszékének nyugalmazott professzora.
Marjorie Perloff
Marjorie Perloff
Marjorie Perloff számos, modernista és kortárs költészettel és költészettannal foglalkozó könyv szerzője. A bölcsészettudományok Sadie D. Patek emeritus professzora a Stanford Egyetemen. Tagja az Amerikai Művészeti és Tudományos Akadémiának, valamint az Amerikai Filozófiai Társaságnak.
Szőcs Géza
(Budapest) A Magyar PEN Club elnöke, Szőcs Géza eddig több mint kéttucat verseskötetet, prózát és drámát publikált. Néhány kötetét olasz, német, román, lengyel, horvát és svéd nyelvre is lefordították, miközben Ő maga többek közt Emily Dickinson, Charles Olson, Simin Behbahani, Adonis, Yves Bonnefoy, Charles Bernstein és Mircea Dinescu verseit fordította magyar nyelvre. Szőcs Géza, maga is egykori politikai disszidens, aktívan részt vett a közép európai kommunista rendszer megbontásában, az 1990-ben bekövetkezett rendszerváltás óta több alkalommal is politikai szerepet vállalt mind Magyarországon, mind pedig Romániában. Több jelentős nemzetközi díj mellett műveit Giacomo Leopardi Díjjal valamint a bécsi Európa Akadémia Nagydíjával jutalmazták.
Edwin Thumboo
Edwin Thumboo
(Szingapúr) költő és irodalomtudós, több jelentős költészeti díj kitüntetettje. Az angol irodalom vezető tudósaként az angol nyelvű irodalom professzora a szingapúri NUS egyetemen, jelenleg a Szingapúri Művészeti Központ igazgatója. Tudományos érdeklődésének központjában Shakespeare, a modern regény és a nemzetközösség irodalma áll.
Dorin Tudoran
Dorin Tudoran
(Washington, D.C.) román költő, esszéista, újságíró. A Ceaușescu ellen fellépő egyik legismertebb ellenzéki személyiség. 1985 óta az USA-ban él.
Vissza a lap tetejére
Copyright PEN Club HUNGARY © 2014 · All Rights Reserved
designed by A77 Creative Studio