A nagydíj fő alkotóelemei a dilpoma, a Trófea és az 50.000 eurós pénzjutalom
A nagydíj kiosztásának emlékére a szervezők minden évben a díjazott arcképével ellátott, limitált példányszámú bronz, ezüst és arany szponzori érméket bocsájtanak ki.
A díj elnyerését igazoló hivatalos dokumentum egy egyedi tervezésű, kézzel készített kecskebőr bevonatú diploma. A diploma kötelező elemei: a díjazott nevének és az odaítélés évének feltüntetése, a Janus Pannonius Költészeti Nagydíj Alapítvány kuratóriumi elnökének aláírása és a Magyar PEN Club pecsétje. A diploma 2 példányban készül, egyiket a díjazott kapja meg, a másodpéldányt az Alapítvány levéltárában helyezik el megőrzésre.
A Trófea a díj nyertesének készített, névre szóló emléktárgy. A 43 cm magas, eozin technikával készített trófea, Janus Pannonius stilizált mellszobra, Erdei Viktor keramikus tervezőművész alkotása, amelyet a 160 éves világhírű Zsolnay Porcelánmanufaktúra készít.
A Janus Pannonius Költészeti nagydíjjal 50.000 € pénzjutalommal is jár. Az Alapítvány biztosítja a díjazottnak és kisérőjének utazási és szállásköltségeit a pécsi díjátadó ünnepségre.
Az alapítvány támogatói 50 €-t meghaladó támogatás esetén bronz, 500 €-t meghaladó támogatás esetén ezüst, 5.000 €-t meghaladó támogatás esetén arany támogatói emlékérmet kapnak.
A Nagydíj mellett minden évben 2 műfordítói díj is kiosztásra kerül, egyenként 3000 € pénzjutalommal. A kiemelkedő műfordítói munkáért járó díjak egyike a magyarról v alamilyen más nyelvre, a másik pedig az idegen nyelvekről magyarra való fordítói teljesítményt jutalmazza.


Vissza a lap tetejére
Copyright PEN Club HUNGARY © 2014 · All Rights Reserved
designed by A77 Creative Studio