Caroline Bergvall
(1962) Németországban született. Norvég apa és francia anya gyermeke.
Christian Bök
(1966, Toronto) experimentális költészetéről híres alkotó. A York egyetemen doktori disszertációjához az angol irodalmat tanulmányozta.
Augusto de Campos
(1931, São Paulo) brazil költő, fordító, zenekritikus, vizuális művész.
Frank Davey
(1940, Vancouver) Brit-Kolumbiában született. 1957-ben beiratkozott a Brit-Kolumbiai Egyetemre, ahol 1961-ben, nem sokkal mesterfokú tanulmányainak megkezdése után, egyik alapító kiadója lett a befolyásos TISH költészeti folyóiratnak.
Susan Howe
(1937, Boston, Massachusetts) több verseskötetet írt.
Brendan Kennelly
(1936, Ballylongford), költészete néha sikamlós, konkrét, mindennapi. Elkerüli az intellektuális önhittséget és az irodalmi magamutogatást.
Besik Kharanauli
(1939, Tianeti) költő és festő, kiemelkedő alakja a grúz irodalomnak.Az egyik legnevesebb kortárs költő; több mint húsz verseskötete és két prózakötete jelent meg.
John Kinsella
(1963, Perth, Ausztrália) több mint 20, lírai, drámai és fikciós műfajokban írt kötetet adott ki. Aktív irodalmi karrierje mellett tanári és kiadói szerepe is jelentős.
Julian Kornhauser
(1946, Gliwice) az 1968-as generáció tagja, azon fiatal lengyel költők társaságából, akik Szymborska, Herbert és Różewicz után léptek föl.
Reina María Rodríguez
(1952, Havana) elismert kubai költő és civil kulturális események szervezője.
Eloy Sánchez Rosillo
(1948, Murcia) 7 éves korában árván maradt, apja halála mélyen meghatározta gyermekkorát és munkáinak - mulandóság-érzést, veszteség-tudatot és elégikus hangvételt adott.
Vissza a lap tetejére
Copyright PEN Club HUNGARY © 2014 · All Rights Reserved
designed by A77 Creative Studio